ویتامین‌ها از موارد کمک کننده به سلامتی بدن و حالات روحی افراد هستند. ویتامین‌ها نقش مهمی در حفظ سلامتی و بهبود عملکرد بدن دارند، اما این نظریه که ویتامین‌ها چاق کننده هستند تاکنون از لحاظ علمی ثابت نشده است. عوامل مختلفی مانند تغذیه، فعالیت‌های ورزشی، عوامل ژنتیکی و … بر روی چاقی یا لاغری افراد موثر هستند. شاید شما فردی باشید که بدلیل جلوگیری از افزایش وزن از مصرف برخی مولتی ویتامین‌ها خودداری می‌کنید، یا برعکس می‌خواهید چاق شوید و فکر می‌کنید که با مصرف برخی مولتی‌ویتامین‌ها می‌توانید به وزن مورد علاقه‌تان برسید. در ادامه این مقاله انواع ویتامین‌ها را معرفی می‌کنیم و تاثیر آنها را بر روی چاقی یا لاغری بررسی می‌کنیم.

آیا ویتامینها چاق کننده هستند

آیا ویتامین‌ها باعث چاقی می‌شوند؟

ویتامین‌ها نقشی حیاتی بر روی حفظ سلامتی بدن دارند، اما این مورد که با مصرف مولتی ویتامین‌ها می‌توانید وزن‌تان را افزایش دهید گزینه مناسبی نیست. برای آنکه افزایش وزن مورد نظرتان را داشته باشید باید مقدار کالری دریافتی‌تان در طول روز بیشتر از مقدار کالری باشد که در طول روز می‌سوزانید. اما باید این نکته را بدانید که ویتامین‌ها از طریق افزایش سنتز چربی، ایجاد مقاومت به انسولین و تنظیم متابولیسم می‌توانند در کاهش یا افزایش وزن موثر باشند. همچنین تجربه مصرف کنندگان ویتامین‌ها می‌گوید که با مصرف مولتی ویتامین‌ها اشتهای آنها بیشتر شده است و در نتیجه چاق‌تر شده‌اند.

آیا ویتامینها چاق کننده هستند

آیا اسید فولیک چاق کننده است؟

از ویتامین‌های گروه B که نام دیگر آن B9  می‌باشد، اسید فولیک است. کمبود اسید فولیک در بدن می‌تواند باعث کم خونی شود و گلبول‌های قرمز خون را کاهش دهد. در برخی از مطالعات نشان داده که مصرف اسید فولیک در افراد مبتلا به کمبود این ویتامین می‌تواند اشتها را تحریک کند و تولید اسید معده را برای هضم غذا تحریک کند.

آیا ویتامین D باعث چاقی می‌شود؟

از علائم کمبود ویتامین D می‌تواند چاق شدن باشد. طبق تحقیقات مشخص شده است که کمبود ویتامین D می‌تواند باعث افزایش شاخص توده بدنی شود. بنابراین با مصرف ویتامین D در فردی که کمبود این ویتامین را دارد می‌توان متابولیسم را بهبود بخشید و باعث کاهش وزن فرد شد. کمبود ویتامین D در بسیاری از افراد وجود دارد که باعث بوجود آمدن عوارض ناخوشایندی در این افراد می‌شود. منبع ویتامین D نور خورشید است، اما از منابع غذایی مانند ماهی‌های چرب و همچنین قرص ویتامین D نیز می‌توان برای جبران کمبود آن استفاده کرد.

آیا ویتامینها چاق کننده هستند

آیا قرص زینک چاق کننده است؟

کمبود زینک یا روی می‎‌تواند بر روی حس چشایی و بویایی فرد تاثیر بگذارد و باعث کاهش اشتهای فرد شود. زینک در فعالیت صحیح بیشتر از 300 آنزیم در بدن انسان نقش دارد و در تنظیم سوخت و ساز بدن نیز موثر است. بسیاری از افراد پس از مصرف قرص زینک دچار افزایش اشتها می‌شوند. در میان مواد معدنی و ویتامین‌ها زینک تاثیرگذارترین عنصر در بهبود اشتها و افزایش وزن است.

قرص آهن در چاقی تاثیرگذار است؟

مصرف قرص آهن چاق کننده نیست و در دسته املاح معدنی قرار می‌گیرد نه ویتامین‌ها. برخی افراد در این مورد که قرص آهن می‌تواند در تنظیم سوخت و ساز بدن تاثیرگذار باشد و باعث چاقی یا لاغری افراد شود تاثیرگذار است. در منابع علمی نیامده است که قرص آهن چاق کننده است، اما شواهد و تجربیات افراد نشان می‌دهد که این ماده معدنی می‌تواند در چاقی افراد تاثیرگذار باشد. تیروئید از مواردی است که به طور مستقیم با متابولیسم بدن سر و کار دارد. آهن از عناصری است که برای فعال شدن هورمون‌های تیروئیدی ضروری است. به همین دلیل می‌توان چاق شدن پس از مصرف قرص آهن را به این مورد مرتبط دانست.

آیا ویتامینها چاق کننده هستند

آیا قرص مولتی ویتامین مینرال چاق کننده است؟

قرص مولتی ویتامین مینرال می‌تواند به طور غیر مستقیم باعث چاقی افراد شود. مولتی ویتامین مینرال فرآورده‌ای شامل انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است. هیچ ویتامین یا ماده معدنی وجود ندارد که کالری داشته باشد و به خودی خود باعث افزایش وزن شود. با این وجود ویتامین‌های گروه B می‌تواند با اثرگذاری بر روی اشتهای افراد باعث چاقی شود. ترکیباتی که داخل مولتی ویتامین‌های مینرال و کمبودهایی که در بدن هر فرد وجود دارد تعیین می‌کند که این ویتامین یا محصول می‌تواند موجب چاقی شود یا خیر. به این معنا که چنانچه از ویتامین‌های گروه B و عناصری همچون زینک در مولتی ویتامین‌ها استفاده شده باشد و فرد نیز نسبت به آن مولتی ویتامین کمبود داشته باشد احتمال افزایش اشتها و چاق شدن بیشتر وجود دارد. در حالی که اگر فرد کمبود مواد مغذی در بدن خود نداشته باشد ممکن است با مصرف مولتی ویتامین هیچ افزایش وزنی نداشته باشد.

آیا ویتامینها چاق کننده هستند

کمبود کدام ویتامین ها باعث لاغری می‌شود؟

کمبود برخی ویتامین‌ها می‌تواند عوارض منفی بر روی بدن داشته باشد. برخی ویتامین‌ها که باعث کاهش وزن می‌شود شامل ویتامین‌های C, D و B12 است.

کمبود ویتامین‌های C و B12 موجب به وجود آمدن وضعیتی در بدن می‌شود که به آن کم خونی گفته می‌شود و بدن نمی‌تواند سلول‌های قرمز خون را به اندازه کافی تولید کند. کم خونی در افراد به صورت خستگی، تنگی نفس، ضعف عضلانی، سرگیجه، ضربان نامنظم قلب، تغییر خلق و خو، سرگیجه و فراموشی و در نهایت کاهش وزن افراد می‌شود.

آیا ویتامینها چاق کننده هستند

ویتامین  D

کمبود ویتامین D می‌تواند باعث کاهش جذب کلسیم و کاهش استحکام استخوان‌ها شود. کمبود ویتامین د می‌تواند منجر به ضعف عضلات بدن و کاهش وزن شود. اگر بدن با کمبود کلسیم مواجه شود نمی‌تواند خون را در بدن به خوبی به جریان بیاندازد و انتقال پیام‌ها را به خوبی انجام دهد.

ویتامین B12

کمبود ویتامین ب12 می‌تواند منجر به آنمیا شود. علائم آنمیا شامل خستگی، ضعف عضلانی و کاهش اشتها می‌شود که در نتیجه منجر به کاهش زن بدن می‌شود.

ویتامین ث

کمبود ویتامین ث باعث کاهش سطح انرژی و اشتها می‌شود. همچنین ویتامین ث نقش مهمی در جذب آهن از طریق مواد غذایی دارد. کمبود آهن ممکن است منجر به کاهش اشتها و کاهش وزن افراد شود.

ویتامین B12 از ویتامین‌های چاق کننده‌ای است که در اشتها نقشی مهم ایفا می‌کند و موجب می‌شود بدون آنکه به غذا نیاز داشته باشید غذای بیشتری بخورید. کمبود ویتامین ب 12 بر اختلالات گوارشی و کم خونی تاثیر می‌گذارد. برخی مواد غذایی حای ویتامین ب 12 هستند که این مواد غذایی شامل تخم مرغ، مرغ، میگو، لبنیات، ماهی‌های چرب و بوقلمون می‌شود.

آیا ویتامینها چاق کننده هستند

کمبود کدام ویتامین ها موجب کاهش اشتها می شود؟

کمبود ویتامین B1 ( تیامین) می‌تواند باعث کاهش اشتها شود. ویتامین ب1 نقشی مهم در فعالیت صحیح سلول‌های عصبی و متابولیسم گلوکز دارد. کمبود ویتامین تیامین می‌تواند منجر به عارضه‌ای به نام بربری (بری-بری) شود که علائمی همچون کاهش اشتها، کاهش وزن، اضطراب، خستگی و ضعف عضلانی را به همراه دارد.

کمبود ویتامین D نیز می‌تواند در کاهش وزن تاثیر داشته باشد. ویتامین د نقش مهمی در تنظیم سیستم عصبی دارد که کمبود آن می‌تواند باعث کاهش اشتها و اختلالات مربوط به سیستم عصبی شود.

آیا ویتامینها چاق کننده هستند

نتیجه گیری

ویتامین‌ها به طور کلی موجب چاقی یا افزایش وزن افراد نمی‌شود، اما اگر فردی به هر یک کمبود هر یک از ویتامین‌هایی که در این مقاله اشاره شد مبتلا باشد ممکن است در اثر دریافت این ویتامین دچار افزایش اشتها شود که می‌تواند موجب چاقی فرد شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *