سرطان سینه بیماری است که بر اثر رشد غیرطبیعی سینه ایجاد میشود. همچنین این بیماری در میان بانوان بیشتر از آقایان شایع است، اما آیا درمان قطعی برای سرطان سینه وجود دارد؟ آیا میتوان با جراحی سینه آن را درمان کرد؟ و میزان بقا و مرگ در افراد مبتلا به سرطان سینه چقدر است؟ در این مقاله از ژن من به طور کامل به روشهای درمانی سرطان سینه میپردازیم.
انواع روش های درمان سرطان پستان کدام ها هستند؟
بیماری سرطان پستان یک بیماری خطرناک است که برای درمان آن روشهای مختلفی بسته به نوع سرطان پستان وجود دارد. همچنین مرحله و میزان گسترش این بیماری در بدن عامل تعیین کنندهای در شیوه درمان است. در اغلب موارد ابتلا به سرطان سینه برای درمان نیاز به چندین روش درمانی وجود دارد که میتواند شامل روشهای تهاجمی (جراحی) و غیر تهاجمی (غیر جراحی) است. روش درمانی سرطان سینه تهاجمی شامل ماستکتومی و لامپکتومی میشود. پرتو درمانی، شیمی درمانی، هورمون تراپی، ایمونوتراپی و پادتن درمانی از انواع روشهای درمانی غیرتهاجمی است. به طور عمده برای درمان افرادی که مبتلا به سرطان سینه هستند برنامههای درمانی مختلفی استفاده میشود.
درمان سرطان سینه با کمک جراحی
بانوانی که به سرطان سینه مبتلا میشوند به دنبال یک روش قطعی و موثر برای درمان هستند. در برخی از موارد سرطان پستان اگر زود تشخیص داده شود نیازی به انجام دادن درمانهای پیچیده نیست، اما اگر سرطان پیش رفته باشد باید برای ریشهکن کردن آن و تخلیه کامل تودههای بدخیم و سرطانی سینه از روشهای جراحی یا درمانهای ترکیبی کمک بگیرید.
برای انتخاب روش مناسب برای درمان و از بین بردن سلولهای سرطانی پزشک باید به موارد زیر توجه کند.
- توجه به اینکه تا حد امکان تومور و سلولهای سرطانی را خارج کند.
- تمامی نشانهها و علائم سرطان سینه پیشرفته کاملا از بین برود.
- بازیابی شکل سینه پس از خارج کردن تومور که با عنوان جراحی بازسازی سینه شناخته میشود.
- میزان تهاجم سرطان به غدههای لنفاوی زیر بازو را بررسی کند که گسترش نیافته باشد.
انواع روش های جراحی سرطان سینه کدام ها هستند؟
- جراحی ماستکتومی
- جراحی لامپکتومی
- جراحی سرطان با حفظ سینه و انکوپلاستی
جراحی ماستکتومی برای درمان سرطان سینه چگونه است؟
در این روش جراحی که ناراحتکنندهترین روش درمانی سرطان پستان است، پزشک تمامی بافت پستان را خارج میکند. در این روش جراحی حتی ممکن است نوک پستان به همراه ناحیه آرئول برداشته شود. البته اگر ناحیه آرئول آلوده نباشد پزشک جراح به حفظ نوک پستان این جراحی را انجام میدهد.
اگر سرطان به سینه دوم نیز گسترش پیدا کرده باشد، جراحی ماستوکتومی برای هر دو سینه به صورت همزمان انجام میشود. در جراحی ماستکتومی بخشی از غدد لنفاوی نیز برداشته میشود، زیرا ممکن است سرطان به غدد لنفاوی نیز گسترش یافته باشد. این مورد را با نمونهبرداری از غدد لنفاوی یا تشریح غدد لنفاوی زیربغل انجام میدهند.
جراحی بازسازی پستان با ماستکتومی
پس از انجام عمل جراحی برای کاهش بار روانی آن، عمل بازسازی پستان به بیمار توصیه میشود، که ممکن است به صورت همزمان با ماستکتومی یعنی انکوپلاستی یا در زمانی دیگر انجام شود. اگر بیمار نیاز به انجام پرتودرمانی بعد از ماستکتومی داشته باشد بهتر است بازسازی پستان پس از اتمام کامل درمان انجام شود. همچنین بیمارانی که بدلیل ابتلا به سرطان ملزم به انجام جراحی پستان شدهاند میتوانند با روش کاشت ایمپلنت (سیلیکونی یا سالین) بازسازی فلپ و نوک سینه زیبایی دوباره به اندام قبلی خود بازگردند.
جراحی لامپکتومی برای درمان سرطان سینه
جراحی لامپکتومی که با نام جراحی ماستکتومی جزئی نیز شناخته میشود، یک روش برای درمان سرطان سینه است. در این روش جراحی تومور و حاشیه کوچکی از بافتهای اطراف آن برداشته میشود، و بخش عمدهای از بافت پستان حفظ میشود. در جراحی سینه نیاز هست تا غدد لنفاوی در سینه و زیربغل نیز بررسی شوند. در کنار انجام جراحی لامپکتومی میتوان از پرتودرمانی نیز استفاده کرد، که پس از انجام جراحی میتواند به حذف سلولهای سرطانی باقی مانده در بافت پستان کمک کند. تعداد جلسات موردنیاز پرتودرمانی به میزان گسترش بیماری و اندازه تومور سرطانی بستگی دارد.
جراحی با حفظ سینه و انکوپلاستی
امروزه با گسترش علم پزشکی، روش انکوپلاستی برای انجام جراحی سرطان سینه بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش جراحی با حفظ بافت پستان جراحی انجام میشود و توده سرطانی را از آن خارج میکنند. در این روش جراحی برداشتن تومور سرطانی حفظ پستان و جراحی زیبایی به صورت یکسان انجام میشود.
بازسازی سینه پس از انجام جراحی چگونه انجام میشود؟
پس از انجام جراحی برای برداشتن تومور سرطانی بازسازی پستان از مواردی است که در مبتلایان به این بیماری اهمیت دارد. در بازسازی سینه جایگزینی یک یا هر دو پستان با شکل طبیعی، ظاهر، تقارن و سایز مناسب در افرادی که جراحی ماستکتومی یک یا دو طرفه انجام دادهاند، صورت میگیرد. همچنین در افرادی که لامپتومی انجام دادهاند ممکن است پستان ظاهر مناسبی نداشته باشد و یا ناهنجاری مادرزادی داشته باشند و نیاز به اصلاح داشته باشد. با انجام عمل بازسازی پشتان بیماران ظاهر طبیعی پستانهای خود را تا حد زیادی بدست میآورند. البته لازم به ذکر است که پستان بازسازی شده ظاهرش شبیه به پستان است و عملکرد طبیعی مانند شیردهی ندارد.
روش های درمانی غیر از جراحی سرطان سینه کدام ها هستند؟
روشهای غیرجراحی دیگری برای درمان سرطان سینه وجود دارد که پزشک ممکن است از آنها به همراه جراحی یا به تنهایی استفاده کند. برخی از روشهای غیر از جراحی شامل موارد زیر است.
- شیمی درمانی یا کموتراپی سرطان سینه
- هورمون درمانی در سرطان سینه
- پرتودرمانی در درمان سرطان سینه
- ایمونوتراپی
- پادتن درمانی
نتیجه گیری
سرطان سینه یکی از انواع سرطان رایج در میان بانوان است. برای درمان این بیماری روشهای درمانی مختلفی وجود دارد که شامل انواع روشهای جراحی و روشهای غیر از جراحی میشود. در این مقاله انواع جراحیهای سرطان سینه را معرفی کردیم.
بدون دیدگاه