جایگزین نان برای لاغری
امروزه مسئله کاهش وزن و تناسب اندام برای بسیاری از افراد تبدیل به دغدغه شده است. رژیمهای غذایی بسیار و انتخابهای غذایی متنوعی نیز در این زمینه وجود وجود دارد، اما حذف نان از تغذیه روزانه یکی از انواع روشهای برای کاهش وزن است که بسیاری از افراد برای انجام آن اقدام میکنند. نان و برنج به عنوان یک ماده غذایی اصلی و محبوب در بسیاری از فرهنگها و به ویژه ایران مرسوم است. اگر شما هم از افرادی هستید که میخواهید با حذف نان به وزن مورد نظرتان دست یابید این مقاله از ژن من میتواند برای شما مفید باشد.

فهرست مطالب
زمان مورد نیاز: 10 minutes.
- فواید حذف نان از رژیم غذایی چیست؟
- کاهش یافتن کالری دریافتی
- کنترل کردن قند خون
- کاهش یافتن نفخ و مشکلات گوارشی
- معایب حذف کردن نان از رژیم غذایی چیست؟
فواید حذف نان از رژیم غذایی چیست؟
حذف کردن نان از رژیم غذایی میتواند فوایدی برای شما داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
مطالب مرتبط: برنامه غذایی پروتئین برای کاهش وزن و تناسب اندام
کاهش یافتن کالری دریافتی
کاهش یافتن کالری دریافتی از فوایدی است که میتوانید با حذف نان به آن دست یابید. نانهای معمولی به خصوص نانهای سفید دارای کربوهیدرات و کالری زیادی هستند که میتوانند به افزایش وزن منجر شوند. حذف کردن یا کاهش نان به خصوص نان سفید میتواند کالری روزانه دریافتی را کاهش دهد و باعث کاهش وزن شود.

کنترل کردن قند خون
مقدار شاخص گلیسمی در نانهای سفید فرآوری شده بالا است، به این معنا که میتوانند به سرعت میزان قند خون را افزایش دهند. افزایش میزان قند خون میتواند احساس گرسنگی و تمایل به خوردن میان وعدههای ناسالم را افزایش دهد. با حذف کردن نان از تغذیه خود میتوانیم قند خون خود را در سطحی متعادل نگه داریم.
مطالب مرتبط: ویتامین C چگونه بر روی لاغری تاثیر میگذارد؟
کاهش یافتن نفخ و مشکلات گوارشی
برخی از افراد با مصرف کردن نان دچار نفخ، گاز معده و مشکلات گوارشی دیگر میشوند، به خصوص اگر به گلوتن حساسیت داشته باشند. حذف کردن نان به بهبود وضعیت گوارشی این افراد کمک میکند و احساس سبکتری به فرد میدهد.

معایب حذف کردن نان از رژیم غذایی چیست؟
حذف نان از رژیم غذایی علاوهبر فوایدی که دارد، میتواند مضراتی داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
کاهش یافتن میزان انرژی
نان یک منبع مهم برای کربوهیدرات است که انرژی بدن را تامین میکند. حذف کردن کامل نان ممکن است سطح انرژی شما را کاهش دهد و در انجام فعالیتهای روزانهتان احساس خستگی داشته باشید. البته با جایگزین کردن ماده غذایی دیگری که بتواند همان انرژی را به شما بدهد میتوانید میزان انرژی از دست رفتهتان را بدست بیاورید.

از دست دادن مواد مغذی مفید
نانهای سبوسدار و چند غله یک منبع مناسب برای فیبر، ویتامینهای گروه B و دیگر مواد مغذی هستند. اگر نان بدون جایگزینی یک ماده مغذی دیگر حذف شود، ممکن است بدن در کمبودهایی را در دریافت مواد مغذی داشته باشد.
چالش در انتخاب کردن غذاها
حذف کردن نان ممکن است انتخاب کردن غذا را برای افراد محدود کند و باعث حس کردن کمبود در وعدههای غذایی شوند.

به جای خوردن نان چه مواد غذایی را جایگزین کنیم؟
پس از اینکه تصمیم به حذف نان کردید میتوانید گزینههای سالم و مناسبی را که میتوانید به جای نان جایگزین کنید را بشناسید. این جایگزینی غذایی به شما کمک میکند تا از تنوع غذایی لذت ببرید و کالری و کربوهیدرات زیادی را به رژیم غذایی خود اضافه نکنید.
سبزیجات برگ دار مانند کاهو و اسفناج
کاهو و اسفناج بدلیل کم کالری بودن و نداشتن هیچ کربوهیدراتی میتوانند از افزایش وزن جلوگیری کنند و شما میتوانید از برگهای بزرگ کاهو برای پیچاندن مواد مختلف استفاده کنید و به راحتی به عنوان یک جایگزین نان در ساندویچهایتان از آنها استفاده کنید.
در جایگزینی سبزیجات به جای نان ممکن است برخی افراد بافت نان را ترجیح دهند و به خوردن سبزیجات به صورت روزانه عادت نداشته باشند.

نان های بدون گندم مانند نان بادام یا نارگیل
نانهای بادام یا نارگیل از آرد بادام، نارگیل یا دیگر آردهایی که کربوهیدرات کمی دارند تهیه شدهاند، بنابراین برای افرادی که رژیم کتوژنیک یا کمکربوهیدرات را رعایت میکنند، مناسب است. نان بادام دارای پروتئین و فیبر بالایی است که میتواند شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه دارد و به این شیوه باعث کاهش وزن شما شود.
از معایب جایگزینی نانهای بادام یا گندم با نانهای معمولی قیمت بالاتر آنها و همچنین تفاوت بافت و طعم آنها است.
در وبسایت nutritionfacts.org آمده است که:
Low-carb bread options like almond and coconut flour bread can be a beneficial substitute for those seeking to manage their weight and blood sugar levels while still enjoying bread-like foods.”
گزینههای نان کمکربوهیدرات مانند نان بادام و نارگیل میتوانند جایگزینهای مفیدی برای کسانی باشند که به دنبال کنترل وزن و قند خون هستند و همچنان میخواهند از غذاهای شبیه نان لذت ببرند.

نان های سبوسدار با کربوهیدرات پایین
نانهای سبوسدار کربوهیدرات کمتری دارند و فیبر بیشتری را برای افرادی که از آنها به جای انواع نانهای سنتی استفاده میکنند، فراهم میکند.
استفاده از نانهای سبوسدار میتواند به شما کمک کند تا قند خونتان تنظیم شود و احساس سیری بیشتری داشته باشید. کسانی که میخواهند یک جایگزین کم کالری داشته باشند نانهای سبوسدار یک گزینه مناسب است.
این نانها با وجود اینکه کربوهیدرات کمتری به نسبت نانهای معمولی دارند، اما هنوز حاوی مقداری کربوهیدرات هستند و اگر رژیم شما مصرف کربوهیدرات را بسیار محدود کرده باشد ممکن است مناسب نباشد.

کینوا بهترین جایگزین به جای نان
کینوا از بهترین جایگزینها برای برنج و نان است. این دانه مغذی تمامی آمینواسیدهای ضروری را داراست و به عنوان یک منبع غنی از فیبر و پروتئین است که آن را به یک جایگزین مناسب برای رژیمهای بدون گلوتن تبدیل کرده است. کینوا مانند برنج به صورت فلهای در بازار موجود است و قیمت یک کیلوگرم پاک شده آن حدود 330 هزار تومان است.
نتیجه گیری
حذف نان از رژیم غذایی روزانه یک روش موثر برای کاهش وزن است که بسیاری از افراد برای رسیدن به وزن ایدهآل خودشان از این رژیم غذایی پیروی میکنند.