سرطان سینه متاستاز فرآیندی است که در آن سلولهای سرطانی از تومور اولیه در سینه به سایر نقاط بدن گسترش پیدا میکند. از طریق جریان خون و یا سیستم لنفاوی انتقال تومور صورت میگیرد و به اندامهای ریه، کبد، استخوانها و مغز فرد میرسد. متاستاز از دلایل اصلی پیچیدگی در درمان سرطان سینه و پیش آگهی از آن است و میتواند تاثیرات قابل توجهی بر روی روند درمان و زندگی فرد مبتلا به سرطان داشته باشد.
در برخی از افرادی که سرطان پستان تشخیص داده میشود فرد در همان ابتدا دارای سرطان متاستاتیک است به این معنی که سرطان پستان در بخشی دیگر از تشکیل شده است ولی تشخیص داده نشده است. تقریبا 30 درصد از بانوانی که درگیر مرحله اول سرطان پستان هستند دچار وضعیت متاستاتیک خواهند شد.
زمانی که در فردی سرطان متاستاتیک تشخیص داده میشود ممکن است فرد دچار احساس ترس، استرس، افسردگی و یا عصبانیت شود؛ اما دقت کنید که سرطان متاستاتیک قابل درمان است و نباید افرادی که دچار این سرطان میشوند امید خود را از دست دهند.

علائم سرطان متاستاتیک پستان کدام ها هستند؟
سرطان متاستاز میتواند قسمتهای مختلفی از بدن مانند کبد، مغز، استخوان و یا ریههای فرد را درگیر کند. نشانههای سرطان متاستاز میتواند بسته به موقعیت سرطان متفاوت باشد.
سرطان متاستاز گسترش یافته در استخوانها
از نشانههای گسترش سرطان پستان میتوان به بروز یک درد جدید و ناگهانی اشاره کرد که میتواند به هر کدام از استخوانهای فرد سرایت کند. بیشتر اوقات سرطان متاستاز سینه به دندهها، ستون فقرات، لگن و یا استخوانهای بلند بازو و یا پاها گسترش پیدا میکند.
متاستاز ریه و گسترش سرطان به این اندام
در هنگام انتقال سرطان به ریه معمولا علائمی ایجاد نمیشود، اما در صورت وجود نشانههایی همچون درد و یا احساس ناراحتی در ریه، تنگی نفس، سرفه مدارم و یا سایر نشانهها میتواند نشاندهنده سرطان متاستاز ریه باشد.

علائم متاستاز مغز
از علائم سرایت سرطان پستان به مغز فرد میتواند شامل سردرد، تغییر در نوع گفتار و یا بینایی فرد باشد. همچنین بوجود آمدن مشکلات حافظه و سایر موارد میتواند از مواردی باشد که نشاندهنده سرایت سرطان پستان به مغز فرد باشد.
علائم سرطان متاستاز کبد
اگر سرطان پستان به کبد منتقل شود به طور معمول علائمی ایجاد نمیکند. اگر متاستاز کبد باعث ایجاد علائم در فرد شود این علائم شامل درد و یا ناراحتی، خستگی و ضعف، کاهش وزن و یا کم اشتهایی، تب و یا سایر موارد میشود.

شیوه درمان سرطان متاستاتیک پستان چگونه است؟
برای درمان سرطان متاستاتیک پستان روشهای مختلفی وجود دارد. عمل جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی، هورمون درمانی و درمان هدفمند از روشهای درمان سرطان متاستاز پستان است، که اگر در فردی این نوع از سرطان تشخیص داده شود باید با کمک و مشورت پزشک متخصص و انجام آزمایشات مربوطه بهترین روش برای درمان انتخاب شود.
عمل جراحی برای درمان سرطان متاستیک پستان
عمل جراحی یک روش درمانی سرطان پستان است که برای درمان این نوع از سرطان کاربرد دارد. این روش درمانی هنگامی که سرطان به دیگر بخشهای بدن گسترش یافته باشد کاربرد دارد و برای جلوگیری از شکسته شدن استخوانها و یا انسداد سلولهای سرطانی کبد انجام میشود. گاهی اوقات نیز وقتی سرطان متاستاتیک در مراحل اولیه تشخیص داده میشود که برداشتن تومور از طریق جراحی یک گزینه مناسب است.

شیمی درمانی برای درمان سرطان متاستیک پستان
شیمی درمانی روشی برای درمان سرطان متاستیک است که با از بین بردن و یا آسیب رساندن به سلولهای سرطانی تا جایی که امکانپذیر است، انجام میشود. شیمی درمانی بدلیل آنکه تمام اندامهای بدن را تحت تاثیر قرار میدهد زمانی که درمان سرطان با انجام دادن شیوههای درمانی دیگر در حال رشد است، استفاده میشود. به طور معمول شیمی درمانی با درمان هدفمند انجام میشود.
رادیولوژی برای درمان سرطان متاستاتیک
رادیولوژی زمانی که فرد دچار احساس درد باشد انجام میشود و یا زمانی که میخواهیم سرطان را در قسمت خاصی از بدن کنترل کنیم توسط پزشک تجویز میشود. رادیوتراپی همچنین برای کاهش خطر شکستگی استخوان ضعیف شده، کاهش خونریزی داخلی و یا خونریزی پوستی بدلیل تهاجمی شدن تومور و بهبود راههای هوایی مسدود شده انجام میشود.

هورمون درمانی روشی برای درمان سرطان متاستاتیک است.
داروهای هورمون درمانی که شامل تاموکسفین، آروماسین، لتروزول و فاسلدوکس است برای کاهش دادن یا کند کردن رشد سرطان متاستاتیک گیرنده هورمون مثبت استفاده میشوند. داروهای هورمون درمانی با کاهش مقدار هورمون استروژنی که در بدن است و یا مسدود کردن عملکرد استروژن در بدن سرطان سینه گیرنده هورمون مثبت را درمان میکند.
درمان هدفمند برای درمان سرطان متاستاتیک پستان
درمان هدفمند یک روش درمان سرطان متاستاتیک است که ویژگیهای خاصی از سلولهای سرطانی را هدف قرار میدهد. سولهای هدف میتوانند پروتئینی باشد که به سلولهای سرطانی اجازه میدهند به روشی سریع و غیرطبیعی رشد کنند. در شیوه درمان هدفمند سرطان متاستاتیک پستان آسیب کمتری به سلولهای طبیعی و سالم در مقایسه با شیمی درمانی وارد میشود.

آیا میتوان از سرطان متاستاتیک پستان جلوگیری کرد؟
برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان متاستاتیک تاکنون روشی شناخته نشده است، اما میتوان با تشخیص سریعتر این بیماری احتمال بهبود را بیشتر کرد. به همین دلیل توصیه میشود تا با کمک انجام روشهای غربالگری که مهمترین آنها ماموگرافی است برای تشخیص سریعتر اقدام کرد.

نتیجه گیری
در سرطان پستان متاستاتیک اندامهای دیگر فرد نیز علاوهبر پستانها درگیر میشوند. در سرطان متاستاتیک که در مرحله چهارم گسترش سرطان پستان است فرد باید بتواند روحیه خود را حفظ کند و با کمک پزشک متخصص برای یافتن بهترین روش درمان اقدام کند.
بدون دیدگاه