سن سرطان سینه

سن سرطان سینه


سرطان سینه یکی از انواع سرطان است که سن ابتلای به آن امروزه بسیاری کاهش پیدا کرده است. ابتلای به این نوع از سرطان در سنین مختلف می‌تواند اتفاق بیافتد، اما ابتلای به آن در جوانی می‌تواند چالش‌های بسیاری داشته باشد. در حال حاضر براساس مطالعات بالینی سن ابتلای به سرطان سینه در سال 2021 در زنانی که سن آنها کمتر از 39 سال است شایع‌تر است.

سن ابتلای به سرطان سینه در مردان و زنان چگونه است؟

احتمال ابتلای به سرطان سینه با بالاتر رفتن سن افراد می‌تواند افزایش پیدا کند، به طور معمول بیشتر موارد ابتلا به این نوع از سرطان از سن 50 سالگی به بعد تشخیص داده می‌شود. اغلب سرطان‌های سینه در بانوانی که سن آنها بالاتر از 50 یا مسن‌تر هستند دیده می‌شود. همچنین بیشتر موارد سرطان سینه در آقایان در سنین 60 تا 70 سالگی بروز پیدا می‌کند.

براساس آمارهای موجود سن ابتلا به سرطان سینه در بازه 10 سال آینده برای زنان جوان کمتر از زنان مسن و دارای سن بالاتر است. برای مثال خطر مطلق 10 ساله برای یک زن 30 ساله حدود 1 در 200 (کمتر از 1%) و برای یک زن 70 ساله حدود 1 در 24 یعنی 4% برآورد شده است.

سرطان سینه بیشتر در چه سنینی رخ می‌دهد؟

براساس منابع معتبر موسسه ملی سرطان اگر شما در دهه 30 زندگی خود به سر می‌برید خطر ابتلای شما به این سرطان 1 در 204 است یعنی حدود 0.4 درصد و اگر در سنین 40 سالگی هستید خطر ابتلای به آن 1 در 65 یا حدود 1.5 درصد است. در سنین 60 سالگی نیز شانس ابتلای به این نوع سرطان به 1 در 28 یا 3.5 درصد افزایش پیدا می‌کند.

ابتلای به سرطان در سنین بلوغ و نوجوانی

اگر شما در سنین نوجوانی به سر می‌برید ممکن است برای ابتلا به سرطان سینه نگران باشید، اما باید درنظر بگیرید که ابتلای به این نوع سرطان در دوران نوجوانی بسیار نادر است و حتی در زنانی که 20 و 30 ساله هستند به ندرت امکان ابتلا به سرطان سینه وجود دارد. بیشتر موارد ابتلا به سرطان سینه در زنانی که بالای 50 سال را دارند تشخیص داده می‌شود.

علائم سرطان سینه در نوجوانان چیست؟

تومورهای سرطان سینه با سایر توده‌های طبیعی بدن که در سینه خود احساس می‌کنید می‌تواند متفاوت باشد. این احساسات در سینه می‌تواند شامل احساس سختی سینه، توموری که به نظر می‌رسد روی دیواره قفسه سینه ثابت است و حرکت نمی‌کند، اندازه آن از حدود یک نخود تا چند اینچ قطر باشد، ممکن است دردناک باشد. داشتن ترشحات در نوک پستان و وارونگی در نوک پستان به سمت داخل می‌تواند از علائم احتمالی ابتلا به سرطان سینه باشد.

انواع سرطان سینه در سنین پایین کدام ها هستند؟

سرطان سینه شایع در سنین نوجوانی سرطان سینه آدنوکارسینوم ترشحی است که این سرطان رشد آهسته دارد و غیرتهاجمی است. احتمال گسترش این نوع سرطان به سایر قسمت‌های بدن کم است، اما می‌تواند به غدد لنفاوی برسد. توده‌های سرطانی در بیشتر دختران از نوع فیبروآدنوم هستند که غیر سرطانی هستند. رشد بیش از اندازه بافت پیوندی در پستان باعث ایجاد فیبروآدنوم می‌شود. این توده به طور معمول سفت است و می‌توان آن را با انگشت حرکت داد. فیبروآدنوم 91 درصد از توده‌های جامد سینه را در دخترانی که کمتر از 19 سال سن دارند تشکیل می‌شود. از توده‌های مشکوک پستان در نوجوانان کیست‌های سینه هستند که اگر پر از مایع باشند ممکن است پزشک با یک سوزن ظریف آن را تخلیه کند تا بافت را بیرون بکشد و آن را برای سرطان آزمایش کند. همچنین ضربه زدن یا آسیب به بافت سینه در هنگام زمین خوردن و یا حین ورزش می‌تواند باعث ایجاد توده در پستان‌ها شوند.

آیا نیاز به انجام ماموگرافی برای نوجوانان وجود دارد؟

انجام دادن ماموگرافی برای نوجوانان توصیه نمی‌شود، زیرا سینه‌های نوجوانان معمولا متراکم هستند و تشخیص توده برای ماموگرافی سخت است. همچنین ماموگرافی بدلیل قرار دادن سینه‌ها در معرض تشعشعات می‌تواند منجر به آسیب سلولی به ویژه در بدن افراد جوان در حال رشد شود.

ابتلای به سرطان سینه در سنین بالا

با بالاتر رفتن سن بانوان امکان ابتلا به سرطان سینه افزایش می‌یابد. حدود یک سوم از موارد ابتلا به سرطان سینه در زنانی است که بالای 70 سال سن دارند. به طور تقریبی از هر 26 زن بالای 70 سال یک نفر از آنها به سرطان سینه مبتلا است.

چگونه از ابتلای به سرطان سینه جلوگیری کنیم؟

پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه با ایجاد عادات سالمی همچون ورزش کردن و داشتن تحرک بدنی آغاز می‌شود. داشتن سابقه خانوادگی و ژنتیکی در ابتلای به سرطان از مواردی هستند که قابل تغییر و کنترل کردن نیستند، اما با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی افراد می‌توان خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش داد. براساس پژوهش‌های انجام شده ایجاد تغییر در سبک زندگی حتی در زنانی که سن آنها بالای 70 سال است و در معرض خطر بالای ابتلا قرار دارد، می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.

وزن خودتان را در حالت متعادل نگه دارید.

با حفظ کردن وزن خودتان در حدود نرمال و سالم می‌تواند از ابتلای به سرطان سینه جلوگیری کنید. اگر وزن شما بالا است با کمک یک مشاور تغذیه و روش‌های صحیح، مقدار کالری دریافتی روزتان را کنترل کنید و سطح فعالیت بدنی خودتان را بالا ببرید. با این روش‌ها می‌توانید به وزن ایده‌آل خودتان برسید و سن سرطان سینه را افزایش دهید.

داشتن تحرک برای جلوگیری از ابتلا به سرطان

داشتن فعالیت بدنی و تحرک کافی می‌تواند به حفظ کردن وزن سالم و پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه کمک کند. برای بزرگسالان توصیه می‌شود که هر هفته حداقل 150 دقیقه ورزش‌های هوازی متوسط را انجام دهند و یا 75 دقیقه فعالیت هوازی شدید همراه با تمرینات قدرتی حداقل 2 بار در هفته داشته باشند.

شیر دادن به نوزادتان را برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه فراموش نکنید.

شیردهی از مواردی است که می‌تواند در پیشگیری و کاهش ابتلای به سرطان سینه موثر باشد. بر اساس تحقیقات هر چه مدت زمان شیردهی بانوان طولانی‌تر باشد اثرات محافظتی آن افزایش می‌یابد. این فرآیند به تقویت ارتباط عاطفی مادر و نوزاد کمک می‌کند و می‌تواند موجب کاهش سطح برخی هورمون‌ها در بدن مادر شود که ممکن بود باعث ابتلای به سرطان سینه شود.

نتیجه گیری

سرطان سینه یکی از شایع‌ترین انواع سرطان است که طبق تحقیقات انجام گرفته حدود 264000 نفر از زنان و 2400 نفر از مردان در ایالات متحده آمریکا دچار این نوع سرطان شده‌اند. سن بیشترین تاثیر را در ابتلای به این نوع سرطان را در میان مردان و زنان دارد. بین افزایش سن و سرطان سینه ارتباط مستقیمی وجود دارد و بیشترین میزان سرطان در افراد بالای 55 سال است.  

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید